srijeda, 19. listopada 2016.

Lokvama zeleno svijetlo za ulazak na sanjkašku kartu Europe!

U ponedjeljak 17. travnja 2017. godine, sa početkom u 14:00 sati, održana je tiskovna konferencija vezana uz pripremu i organizaciju CROATIA GRAND PRIX međunarodnog natjecanja u sanjkanju na kotačima u prostorima kuće prirode „Kotač“ u Lokvama.

Općina Lokve u suradnji sa sanjkaškim klubom „Prepnek“ iz Delnica aktivno je angažirana na jačanju kapaciteta nacionalnog sanjkaškog centra kao obliku specifične sportske infrastrukture Županije namjenjenom zimskom i ljetnom obliku sanjkanja. U prilog toj činjenici ide i potpora Hrvatskog sanjkaškog saveza toj inicijativi, koji administrativno prati razvoj tog projekta.

Klemen Rev, Engelbert Appoloner, Patricija Urbanc, Toni Štimac 
Međunarodna sanjkaška federacija (ISSU), uvrstila je u svoj kalendar utrku za ovu sezonu natjecanje CROATIA GRAND PRIX. Međunarodno natjecanje u sanjkanju na kotačima svoje premjerno izdanje imati na sanjkaškoj stazi „Jezero“ pored Lokava od 19. - 21. svibnja 2017. godine, predviđamo da ugosti natjecatelje iz Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, Njemačke i Hrvatske.

„Danas smo obišli stazu „Jezero“ sa Glavnim koordinatorom europskog kupa gospodinom Appolonerom iz Austrije i članom komisije za sanjkanje na kotačima pri međunarodnoj sanjkačkoj federaciji (ISSU) gospodinom Revom iz Slovenije, koji su zadovoljni viđenim“. Sve što smo planirali u ovaj fazi uređenja sanjkališta smo napravili uz potporu Primorsko-goranske županije i Općine Lokve, do kraja travnja dovršiti ćemo sve pripreme da spremno dočekamo sudionike natjecanja", rekao je Načelnik Općine Lokve Toni Štimac.

Gospodin Appoloner je istaknuo „Prvi puta od kada se organizira ovo međunarodno natjecanje u sanjkanju  na kotačima dolazimo na  službeno natjecanje u Hrvatsku. mnogima će to biti prvi susret sa Hrvatskom, Gorskim kotarom i Lokvama i vjerujte da će i oni kao i ja biti ugodno iznenađeni. Danas smo obišli stazu i mogu reći da je to jedna od najljepših lokacija koje smo posjetili. Radovi koji su u tijeku daju nam ozbiljnu garanciju da će natjecanje biti organizirano na zavidnoj razini. Koliko povjerenje imamo organizacijsku ekipu iz sanjkaškog kluba „Prepnek“ i gospodina Štimca najbolje govori činjenica da smo vam dodijelili čak dvije službene utrke. Ovom prilikom vas se poziva da nam se pridružite u svibnju i da zajednički uživamo u vožnjama natjecatelja.

Tehnički delegat natjecanja biti će Slovenac Klemen Rev, koji je istaknuo: „Kada sam posljednji puta posjetio stazu „Jezero“ u Lokvama nisam očekivao da će se u tako kratkom vremenu osposobiti poligon za sanjkanje na kojem će se moći održati međunarodna natjecanja. Danas vidim da je ovdje napravljen veliki posao i pomalo sam pozitivno ljubomoran, kada sve to vidim. Staza izgleda jako dobro i uz nekoliko dorada biti će pravi užitak natjecati  se na njoj. Siguran sam da će slovenski sanjkaški često koristiti stazu za pripreme, a već smo najavili dolaske naših sportaša za 28.4. i 8.5.2017. godine. Mislim da smo svi skupa dobili izvanrednu priliku da upoznamo Hrvatsku i Gorski kotar na jedan novi sportsko-rekreativni način. Nadam se da ćemo u svibnju zajednički uživati u natjecanju"

Reprezentativka Hrvatske Patricija Urbanc od ove sezone natjecati će u juniorskoj konkurenciji, prelazak u višu kategoriju uvijek zahtjeva adaptaciju na konkurenciju i to nije uvijek lagan zadatak : „Od ove sezone natjecati ću se u juniorskoj kategoriji, zadovoljna sam jer debitantski nastup ću imati na stazi koju najbolje poznajem, svjesna sam da će biti teško ali dati ću sve od sebe da odvozim tehnički najbolje što mogu".    

Nema komentara:

Objavi komentar